21 Temmuz 2007 Cumartesi

Rock'n Coke

Rock'n Coke'ta yok yok!

3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Rock'n Coke İstanbul sayesinde The Cure, The Offspring ve Korn gibi efsanevi grupları canlı izleyecebileceğiz. Biletler 20 Haziran'da satışa çıkıyor




Türkiye'nin en büyük açık hava müzik etkinliği Rock'n Coke bu yıl 3-4 Eylül tarihlerinde İstanbul Hezarfen Havaalanı'nda gerçekleşecek. Önceki yıllarda Pet Shop Boys, The Rasmus, Iggy&The Stooges, The Cardigans ve 50 Cent gibi dünyaca ünlü isimleri İstanbullularla buluşturan festivalin bu yılki konukları da hayli iddialı.
Rock'n Coke'un bu yılki esas bombası The Cure. 26 yıl önce "Three Imaginary Boys" albümüyle alternatif rock ve post-punk'ın temellerini atan efsanevi grup,
3 Eylül Cumartesi günü Rock'n Coke ana sahnesinde tam iki buçuk saat sürecek muhteşem bir konser verecek.
Rock'n Coke sayesinde canlı dinleme fırsatını bulacağımız bir diğer grupsa Korn. 20 milyonun üzerinde albüm satışıyla modern zamanların en büyük rock gruplarından olan Korn da en güzel şarkılarını yine cumartesi günü İstanbullular için söyleyecek.
Festivalin bir diğer iddialı ismi ise The Offspring. 90'ların efsanevi punk-rock grubu, yeni single'ı "Can't Repeat"i de içeren "Greatest Hits" albümünün ardından çıkacağı dünya turnesi kapsamında, 4 Eylül Pazar günü Rock'n Coke'ta olacak.
Festivale katılacağı kesinleşen diğer isimler ise şöyle: The Tears, Hot Hot Heat, Skin, Replikas, Ceza, MaNga, Pamela ve Şebnem Ferah.
Rock'n Coke boyunca Burn Sahnesi'nde de alternatif DJ performansları sergilenecek. Burn Sahnesi'ni kasıp kavuracak isimlerin başını geçtiğimiz aylarda da ülkemize gelen, dans müziğinin "Jedi ustası" prodüktör, DJ ve müzisyen Tom Middleton çekiyor. Burn Sahnesi'nde izleyebileceğiniz diğer isimlerse The Homegrown Soundsystem, Johnny Rock, Sid le Rock, Rootsman fet. MC. D. Bo. General, Tamburada, Evil 9, Ellen Allien, Barış K., Angie Reed, The Bays ve Ricardo Villalobos.

<İndirimli ön satışlar bu hafta başlıyor
Rock'n Coke'a bu yıl 50 bin kişinin katılması bekleniyor. Kamp yapmak isteyenlerin 2 Eylül akşamı 18.00'den itibaren giriş yapabileceği etkinlik için kamp alanının kapasitesi de 7 bin 500'e çıkarılmış.
Rock'n Coke biletlerinin ön satışı 20 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Biletix'ten temin edebileceğiniz biletleri ön satışta kombine 55, kamp+kombine ise 65 YTL'ye alabilirsiniz.


Soundwave festival turunun son ayağı

Rock'n Coke İstanbul Festivali geçtiğimiz iki yılda gösterdiği başarı sayesinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve Coca-Cola'nın Avrupa çapındaki en kapsamlı müzik etkinliği olan Soundwave'in hem ilham kaynağı hem de son durağı oldu. Dokuz vagonlu özel müzik treni ile ülkeler arasında toplam 18 bin kilometre seyahat edecek şanslı gençler, yol boyunca farklı ülkelerden müzik gruplarını da izleyecek. Bir vagonu da Rock'n Coke festivalinin tanıtımına ayrılan trenin yanı sıra Avrupa ülkelerinde de "İstanbul'a gidin" çağrısı yapılıyor.
Soundwave festival turunda en büyük ilgiyi de İstanbul görüyor. Yaklaşık 20 Avrupa ülkesinden 600 genç, Rock'n Coke İstanbul'a katılacak. Ayrıca Yunanistan, Bulgaristan, İsrail ve Rusya gibi ülkelerden de bilet talepleri geliyor.

Rock İstanbul yarın başlıyor

Eylül ayına kadar bekleyemem diyen rock müzik severler, yarın başlayacak Rockİstanbul Festivali'ni kaçırmasın. Kilyos Solar Beach'te yapılacak ve dört gün sürecek festivalin kapı açılışı yoğun istek üzerine 15.00'ten 10.00'a alındı.
İki ayrı sahnede toplam 55 grubun sahne alacağı Rockİstanbul'un ağır topu Garbage. Kraftwerk, Megadeth, JJ72, The Kills, Andy Smith ve Andromeda gibi önemli grupların sahne alacağı festivale Bulutsuzluk Özlemi, Bülent Ortaçgil, Gürol Ağırbaş gibi Türk rock'ının eskimeyen isimlerinin yanı sıra 110, Telvin, Kurban gibi son dönemde yıldızı parlayan sanatçılar da katılacak. Festivalin açılış konserini yeni albümünden şarkılarla Duman, kapanışını ise Mor ve Ötesi yapacak. Festivalde ayrıca çeşitli etkinlikler ve spor aktiviteleri de düzenlenecek.
Festival biletlerinizi www.ticketturk.com'dan temin edebilirsiniz. Ayrıca yarın ÖSS çıkışında ÖSS belgesi ile festivale gelen veya öncesinde Tickettürk satış noktalarına giderek ÖSS belgesini gösterenlere indirim uygulanacak.

Hiç yorum yok: