15 Temmuz 2007 Pazar

2007 MüziK Etkinliklerİ

2007 ALBERT LONG HALL MÜZİK ETKİNLİKLERİ

SOLODAN ORKESTRAYA

2007 İlkbahar Klasik Müzik Konserlerimiz tek sanatçıdan çok sanatçıya doğru çoğalan bir ivme taşıyor. Afişimiz ve kataloğumuzdaki tek çiçekten çok çiçeğe uzanan simge de bu kavramın yansıması: Solo, duo, trio, kuvartet, kentet, oda orkestrası ve daha büyük orkestrayı da kapsayan programlarla bezendi. Dünyadan ve bizden nice deneyimli sanatçının yanısıra, yeni yetişen çocuk sanatçılara kadar uzanan bir yelpaze gözetildi bu dönem. Açılış konserimizde Ralph Kulling yönetimindeki “Eski Viyana Strauss Orkestrası” konuğumuz olacak. Johann Strauss ailesinin ve çevresinin uçarcasına valsleri ve polkaları, tıpkı Viyana’daki yeni yıl konseri görkemini yaşatacak. Dönemin ortasında Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası’na Almanya’da yaşayan piyanistimiz Kemal Cem Yılmaz solist oluyor.

Solo olarak, iki tane piyano resitalimiz var bu dönem: Birincisi ünlü İngiliz piyanist Charles Owen’ın sunacağı İzlenimci müzikle bezenmiş bir program; diğeri CD’leriyle üstüste dünyanın önemli plak ödüllerini kazanan piyanistimiz Toros Can’ın müzik tarihinde dünden bugüne uzanan yolculuğu. İkililerden bir soprano-org dinletisiyle iki-piyano dinletisi yer alacak: Yüzyılı aşkın yaştaki orgumuz ünlü Polonyalı orgcu Wiktor Lyjak’ın yorumuyla ilahi sesini duyuracak ve Polonyalı soprano Urbaniak-Lehmann’ın katılımıyla konser yeni boyutlar kazanacak. Çalışmalarını Berlin’de sürdüren piyanistimiz Emre Elivar, Moskova’da sürdüren piyanistimiz Gökhan Aybulus ile iki-piyano dinletisi düzenliyorlar. Okulumuzun sahip olduğu iki Steinway piyano da böylece ilk kez birarada gelmiş olacak.

Geçen yıl ikili olarak beğeniyle izlediğimiz kemancı Susanna Yoko Henkel ve piyanist Milana Chernyavska’ya bu yıl üçüncü bir hanım sanatçı, Monika Leskovar çellosuyla katılıyor: Zagrep Festival Triosu olarak karşımıza çıkan topluluk trio için yazılmış en güzel yapıtları çalıyorlar. Dörtlü olarak genç ama çok ünlü Hollandalı sanatçılarımız var: EnAccord Quartet dinamizmi ve güzel müzikalitesiyle övgüler derlemiş bir topluluk. Piyanolu beşli olarak akla ilk gelen yapıt herhalde Schubert’in Alabalık Beşlisi’dir. Moskova Virtüoz’lerinin solistleri ve değerli piyanist Michail Lidsky’in katılımıyla Alabalık dahil son derece soylu bir dinletiye tanık olacağız.

Her yıl Nisan sonunda çocuk ve genç yeteneklere özen gösteren bir konserimiz oluyor. Bu kez Spivakov Vakfı’nın özel yetenekli çocuklarıyla, Mertol Demirelli ve Elvin Hoxa gibi bizim de ödül kazanmış harika çocuklarımızı kaynaştırıyoruz: Doğum tarihleri 1992-1997 arasındaki bu üstün çocuklar piyano, keman, çello ve flüt gibi çalgılardaki hünerlerini sergileyecekler.

Konserlerimizin ana sponsoru Akbank’a, ulaşım sponsoru THY’na, konser sponsorları Polonya Konsolosluğu’na, Hollanda Konsolosluğu’na ve Çarşamba akşamları Albert Long Hall’e can katan bütün dinleyicilerimize teşekkür ediyoruz.

Evin İlyasoğlu

Klasik Müzik Koordinatörü

Hiç yorum yok: